۱۳۸۹ آبان ۳, دوشنبه

اردیسم و نگاه جهانیان به آن

اردیسم و نگاه جهانیان به آن


مطالب گذشته

Posted: 23 Oct 2010 06:38 PM PDT

سایت لابی ایران سوئد Iran & Sweden : اردیسم

Posted: 23 Oct 2010 06:34 PM PDT

ارزش شادی در اردیسم Orodism

اردیسم در این مقطع زمانی می تواند یک جنبش فراگیر جهانی باشد .
جهانی که در کام هیولای توسعه و فناوری فرو افتاده و دائما به ما می گوید نسبت به دیروز عقب افتاده تریم . اردیسم می تواند راهی مناسب برای مبارزه با یاس و افسردگی عمومی باشد . چرا که پای بر شادی می کوبد . همان چیزی که با شنیدن آن بسیاری از ماها آه حسرت می کشیم و می گویم کاش شادی در کلبه ما نیز جای داشت .


برگرفته از :
http://tarmoo.activebb.net/montada-f2/topic-t3032.htm#18671

سایت اردیست ORODIST : شادی ، آزادی ، میهن

Posted: 23 Oct 2010 05:56 PM PDT

ارزش شادی در اردیسم Orodism
وقتی ارد بزرگ می گوید :  برآزندگان شادی را از بوته آتشدان پر اشک ، بیرون خواهند کشید .
پس شادی دور نیست باید روزنه های امید را پیدا کنیم باید با تلاش دوباره مسیر شادمانی را به زندگی خودمان باز کنیم و امیدوار باشیم
همانطور که ارد بزرگ می گوید : دارایی برآزندگان ، دلی سرشار از امید است به پهنه و گستره آسمانها .

برگرفته از :
http://orodist.blog132.fc2.com/blog-entry-8.html


سایت اردیسم Orodism : شادی ، آزادی ، میهن

Posted: 23 Oct 2010 05:47 PM PDT

اردیسم Orodism - Orodist

حمید مرزبان نوشته است :

در بین هشت اصل فلسفه اردیسم سه نکته شاخص وجود دارد که عبارتند از : شادی ، آزادی و میهن .
این سه، جوهره تفکر ارد بزرگ است . به نظر من بهتر است این سه کلمه شعار ما (اردیست ها) باشد . همه مردم ما به دنبال جرعه ایی شادی هستند آزادی را یک هدف همیشگی می دانند و میهن دوستی بخشی جدانشدنی از اندیشه همه ما ایرانیان بوده و هست . تلفیق این سه ، اکسیر آرامش و رشد روزافزون ما خواهد بود .
[[ شادی ، آزادی ، میهن ]]


برگرفته از :
http://orodism.blogspot.com/2010/10/blog-post_2678.html

انجمن دانشجویان دانشگاه خوارزمی(تربیت معلم تهران) : ارديسم (Ordism)

Posted: 23 Oct 2010 05:21 PM PDT

hami
کاربر خودمونی


  اردیسم چیست ؟
"اردیسم" ، تلفظ انگلیسی آن "Orodism" می باشد به هشت اصل مهم در اندیشه های "ارد بزرگ" (اندیشمند و فیلسوف ایرانی) اشاره دارد . این هشت پند و اندرز ارد بزرگ به اعتقاد اردیست ها می تواند موجب ترقی و سعادت بشر با هر مرام و اندیشه ایی باشد . بارزترین مشخصه این اندیشه تاکید بر شادی است . شادزیستن را نخستین اندرز این تفکر می دانند . و معتقدند زندگی بدون شادی ارزشی ندارد . پس از شادی ، آزادی مهترین اصل اردیسم می باشد اردیستها زندگی بدون آزادی را شرم آور می دانند و بر ارزش آن پافشاری نموده اند اصول دیگر اردیسم به از خودگذشتگی ، کوشش خستگی ناپذیر ، ارزش نهادن به سرشت پاک آدمها ، پذیرفتن دشمنی دیگران و استفاده از این موج منفی برای هدفمندی در زندگی و یاد کردن بسیار از کردارهای نیک دیگران اشاره دارد . آخرین اصل فلسفه اردیسم ارزش نهادن بر میهن است . که می گوید : عشق به میهن نشان پاکی روان آدمی ست .

پیدایش اردیسم
اندیشه اردیسم ریشه در "کتاب سرخ" دارد ، کتاب سرخ نزدیک به هزار جمله و سخن حکیمانه ارد بزرگ است . این کتاب شامل 122 فرگرد (بخش) می باشد . در کتاب سرخ می توان دیدگاه های ارد بزرگ در مورد اکثر موضوعات حوزه علوم انسانی را مشاهده نمود . اما اگر دقیقتر شویم جریان عمومی اندیشه های ارد بزرگ را می توان خلاصه و خلاصه تر نمود . هشت اصل اردیسم شیره و عصاره باورهای ارد بزرگ است .

میهن پرستی و اردیسم
همیشه وطن دوستان نخستین همراهان اندیشه های ارد بزرگ بوده اند اردیست ها جملات ارد بزرگ در وصف میهن را به یاد دارند ، ارد بزرگ می گوید : ستایش گران میهن ، زنان و مردان آزاده اند . بخش اصلی نظرات ارد بزرگ در مورد میهن را می توان در نظریه قاره کهن و فرگردهای میهن ، ارد و ایران کتاب سرخ ، به شکلی مدون مشاهده نمود .

دشمنان اردیست ها
پان های دو آتیشه با اندیشه های ارد بزرگ مشکل داشته و دارند پان تورکها و پان فارسهای افراطی ایران ، ترکیه ، آذربایجان و همچنین پشتونهای افراطی افغانستان با اردیستها دشمنی دیرینه دارند اندیشه های ارد بزرگ بخش بزرگی از حوزه تمدنی ایران زمین را در بر می گیرد . دشمنان اردیست ها می گویند ما این تکثر را نمی توانیم بپذیریم مگر آنکه اندیشه ما بزور حاکم شود . ارد بزرگ می گوید باید به زبانها و فرهنگ های همه این مناطق بها داد . مهم آن است که ما نکات مشترک بسیاری با بیست کشور حوزه تمدنی ایران داشته ، و می توانیم همانند قاره اروپا ، قاره ایی همگن از کشورهای حوزه تمدنی ایران تاسیس بنماییم . در نظریه قاره کهن ، ایران امروز همانند یونان ، نقشی مادر فرهنگی بر عهده خواهد داشت . ارد بزرگ از ایران اینگونه یاد می کند : "کشوری که زایشگاه اندیشه های فراست" . پان ها و پشتونها می گویند حوزه فرهنگی ایران (قاره کهن) باید تحت سیطره خودکامگی آنها باشد و البته این با روح همه گیر و آزادمنش حاکم بر نظریه قاره کهن سازگاری ندارد . بخشی از دشمنی پشتونهای افغانستان و پاکستان با ارد بزرگ بخاطر دشمنی با تاجیک های شمال افغانستان است . که این خود بحثی طولانی می طلبد . به همان نسبتی که پشتونها دشمن ارد بزرگ هستند ، تاجیکها و فارس زبانان افغانستان ، ازبکستان و تاجیکستان از دوستداران ارد بزرگ می باشند . مخالفین اردیسم می گویند ارد بزرگ دست پروده نظام و حاکمیت ایران است برای مشغول کردن اذهان جوانان ، اما این نظر را اردیستها رد می کنند و می گویند تا به امروز هیچ نشانی از همراهی دولتمردان با اندیشه های ارد بزرگ دیده نشده است . مثلا هشدارهای چند ساله ارد بزرگ در مورد همراهی اشتباه با نام "جاده ابریشم" (ارد بزرگ گفته است این "راه ایران" است و در بی طرفانه ترین شکل آن "راه فرهنگها") چندان جدی گرفته نشده است نظریه قاره کهن در وزارت خارجه و دستگاه مربوطه مورد بررسی قرار نگرفته است . خود ارد بزرگ هم هیچگاه در صدا و سیمای ایران دیده نشده است . جمع بندی اینها نشان می دهد ارد بزرگ تنها یک فیلسوف و اندیشمند ایرانی است فارغ از تعلق به مراکز قدرت .

اردیست ها چه کسانی هستند ؟
همراهان اردیسم را اغلب جوانانی تشکیل می دهند که دغدغه شادی و میهن دوستی دارند . اهل مدارا و میانه رو ، گریزان از بحث و جدل و در عین حال تعقل گرا می باشند . مهمترین خواستگاه اردیسم مراکز آموزشی و دانشگاهی است . هر چند می توان سالمندانی را دید که عاشقانه دوست اش دارند .


هشت اصل در فلسفه اُرُدیسم

1- اگر پایکوبی و شادی نباشد ، جهان را ارزش زیستن نیست.
2- زندگی بدون آزادی ، شرم آور است.
3- تا چیزی از دست ندهی چیز دیگری بدست نخواهی آورد؛ این یک هنجار همیشگی است.
4- آنانیکه همیشه در آرامش هستند لاابالی ترین آدمهایند.
5- رسیدن به راستی و درستی چندان سخت و پیچیده نیست؛ کافیست کمی به خوی کودکی برگردیم.
6- دشمنی و پادورزی ، به آدم خردمند انگیزه زندگی می دهد.
7- اگر می خواهی بزرگ شوی ، از کردار نیک دیگران فراوان یاد کن.
8- عشق به میهن نشان پاکی روان آدمی ست.


ارد بزرگ ، اندیشمند و متفکر ایرانی ست . بیش از هزار جمله قصار و حکیمانه از او در کتاب سرخ گردآوری شده است . در هشت اصل اردیسم ، شیره و عصاره آن جملات در نظر گرفته شده است. شهدی که می تواند کام هر انسان آزاده ای را شیرین نماید.

---------------------------------

پ.ن: از امروز من هم يك ارديست هستم.



shadi
مــدیــر بخش برنامه نویسی

معتقدند زندگی بدون شادی ارزشی ندارد.
(خودشیفته!!!)

اعضای خانواده ی من هم همگی اریدیست هستن جدی می گم... اصلاً طاقت دوری ِ من رو ندارن..
__________________



M conj
فروم باز


شما به عنوان یه اردیست درباره ی این جمله چه توضیحی دارید؟

آنانیکه همیشه در آرامش هستند لاابالی ترین آدمهایند.

خوب یعنی چی یعنی حفظ آرامش در تمامی شرایط موجب لاابلی شدن میشه؟؟

چون من به 7 تاش اعتقاد داشتم الا این یکی به نظر من مهارت حفظ آرامش ته کلاسه
__________________



hami
کاربر خودمونی


اولاً كه به نظر من آدم آرامشش رو حفظ نمي كنه كه كلاس كارش بره بالا. مگه بيكاره؟ اين كارو مي كنه به خاطر اثري كه روي خودش داره.
ولي خب، موافقم كه حفظ آرامش خيلي خوبه.

بعدشم يه بار ديگه جمله رو با دقت بخونيد:
آنانیکه همیشه در آرامش هستند لاابالی ترین آدمهایند.
نگفته بود حفظ آرامش. گفته "بودن در آرامش". منظور اينه كه انسان واقعي اوني نيست كه هيچ غمي نداره، هيچي آرامشش رو به هم نمي ريزه. نشنيدين كه "ز هشياران عالم هركه را ديدم غمي دارد"؟ خب، اين يعني اينكه هرچقدر ميزان درك و فهم انسان بالاتر باشه، غم و غصه هاي آدم هم بيشتر مي شه.
قبول ندارين؟
به عنوان يك ارديسم، ترجيح مي دم غم و غصه ها رو هم درك كنم، نه اينكه هميشه در آرامش باشم. و البته در عين درك اونها، سعي كنم آرامشم رو هم حفظ كنم.
__________________



winsome88
کاربر تازه وارد


دم همه اردیست ها گرم
نقل قول:
آنانیکه همیشه در آرامش هستند لاابالی ترین آدمهایند.
برداشت من از این جمله این بوده:
آرامش بدون شک خیلی خوبه و همه ما خواستار اونیم ولی آرامشی ارزش داره که خودت پایه گذارش باشی نه آرامشی که از قبل بوده،کسی که از اول در ناز و نعمت و آرامش زندگی میکنن آدم بی قیدو بندیه و همه چیزو بدون اینکه تلاش کنه میخواد، این آدم یقینا بعدها در زندگی با مشکل مواجه میشه...
نتیجه اینکه محاله یه آدم همیشه در آرامش باشه. یا اول سختی میکشه بعد به آرامش بعد از سختی میرسه یا اینکه اول سهل انگاره و در ناز و نعمته بعدش که وارد دورهای بعدی زندگی میشه با مشکل مواجه میشه که دیگه توانایی مبارزه نداره...
__________________



hami
کاربر خودمونی


نقل قول:
نوشته اصلی توسط winsome88 نمایش پست ها
برداشت من از این جمله این بوده:
آرامش بدون شک خیلی خوبه و همه ما خواستار اونیم ولی آرامشی ارزش داره که خودت پایه گذارش باشی نه آرامشی که از قبل بوده
برداشت خيلي قشنگي بود. ولي به نظر من محاله از اول آرامش وجود داشته باشه. چون آرامش چيزيه كه بعد از سختي حس مي كني. چطور ممكنه كسي كه از اول تو آرامش بوده، اصلاً اون رو حس كنه؟ 


برگرفته از :
http://forum.soku.ir/showthread.php?p=18312


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر